Llet crua de Pujol-Orra

Història, amor i paisatge làctic

12.00
Autoria
  • Pujol-Orra
Lloc
  • Les Lloses. Ripollès
Animal
  • Vaca
Tractament
  • Llet crua
Estil de formatge
  • Curat
Intensitat
  • 3-4

Un homenatge a la pastura, als pastors i a l’essència tenen lloc al Mas Pujol de Dachs a la fascinant vall de les Lloses a cavall entre el Ripollès (comarca pertanyent), el veí Lluçanès i el Berguedà. Verdor, traduït amb carotens a la llet i al formatge (tonalitats groguenques) i tradició fruit d’un procés escassament mecanitzat on les mans del Josep són les eines principals per la confecció d’un món de matisos i un esclat d’aromes primàries. Les poques vaques de la finca, de pastura, produeixen una de les primeres llets ECO de Catalunya.

Cal especificar que aquest formatge és molt diferent segons la maduració, esdevenint potent i persistent amb més mesos.